PROJECT CIRCUS K!

Circus K! ontstond uit een sociaal circusproject van Centrum Kauwenberg vzw en Cirkus in Beweging. Het project werd gefinancierd door de Burgerbegroting van het district Antwerpen. Cirkus in Beweging is een open huis voor circuseducatie uit Leuven. Persoonsvormende, artistieke en sociale circusactiviteiten vloeien er samen. Kinderen, jongeren en volwassenen worden bij Cirkus in Beweging uitgedaagd om te proeven van en te experimenteren met circuskunsten. Cirkus in Beweging zet circus in als middel om hun individuele, sociale, motorische en creatieve ontwikkeling te bevorderen. Iedereen die zin heeft in circus is hier welkom. In het weekend van 16/09 en 17/09 gaven ouders en kinderen twee spectaculaire circusvoorstellingen. We willen iedereen bedanken die is komen kijken/helpen/steunen. Het was een weekend om niet te vergeten!

Circomotoriek

Kleuters van 2,5 tot 6 jaar en hun ouders maakten doorheen zeven lessen kennis met de wereld van de circomotoriek. Samen legden ze een avontuurlijk circusparcours af en oefenden ze leuke acrobatiekunsten. Aan deze lessen namen 11 ouders en 13 kleuters deel. Ouders en kinderen leerden op een directe fysieke manier elkaar vertrouwen en helpen tijdens de oefeningen. Centraal stond de bewustwording van het lichaam maar ook de relatie met elkaar. De oudste kleuters ontdekten ook ander uitdagend circusmateriaal zoals jongleren met sjaaltjes of hoelahoepen. Dit was niet voor iedereen altijd even vanzelfsprekend. Desondanks hebben ze hun angst voor het onbekende met veel moed overwonnen.

De kinderen en jongeren van 6 tot 14 jaar oefenden tijdens negen lesmomenten. Hier kwamen vier verschillende circustechnieken aan bod, namelijk jongleren, evenwicht, acrobatie en circustheater. Deze technieken zijn uiteenlopend. Jongleren kan bijvoorbeeld met sjaaltjes, ballen, diabolo’s,… Evenwicht zoeken kan je tijdens het lopen op een bal, ton, koord of stelten. Acrobatie kan zowel op de grond door piramides te bouwen, alsook in de lucht aan de trapeze. Circustheater houdt alles in wat te maken heeft met bewegen, improvisatie of presentatie. Aan de hand van deze vaardigheden werd er gewerkt aan durf, doorzettingsvermogen, lichaams- en bewegingsbeheersing, creativiteit, expressie, samenwerken, kracht en zelfvertrouwen. Zo kreeg iedereen de kans om zich veelzijdig te ontplooien. Onze eerste circomotoriek op 25 januari was een gigantisch succes!!

Ouders en kinderen slaan de handen in elkaar

De eerste circusvoorstelling stond op het menu! Kostuums werden aangetrokken en iedereen maakte zich klaar voor de voorstelling. Nog een generale repetitie en we waren er helemaal klaar voor. De gezonde zenuwen sloegen toe maar eens op het podium kwamen de artiesten naar boven. Er werd vooral veel plezier gemaakt en genoten van het optreden. Tijdens de pauze en nadien konden de toeschouwers (na)genieten met een drankje, suiker spin of hotdog aangeboden door de mensen en vrijwilligers van Centrum Kauwenberg vzw. De verrassingsacts van Balthazar en Frederico waren zowel indrukwekkend als humoristisch. Het publiek was enthousiast en sloot af met een daverend applaus. Een geslaagde dag! We mochten tijdens het voorstellingsweekend maar liefst 500 mensen ontvangen! Een zeer geslaagde kers op de taart van het verrijkend circusproject Circus K!.

Bekijk onze folder & boekje met alle lesmomenten van het circusproject.

  Circus K! folder

  Circus K! boekje

Wens je graag wat meer beelden!!!

 Foto's Circomotoriek

 Foto's Cirkus K!

     Voor al onze sfeerbeelden kan je ook een kijkje nemen op onze facebook.