E-INCLUSIE

Toonmoment Computerproject

Op vrijdag 21/04/2017 zette de computerklas van Centrum Kauwenberg haar deuren open onder de noemer van een grote samenkomst om de vernieuwde en uitgebreide klas voor te stellen aan de andere verenigingen binnen STA-AN. Deze vernieuwing werd mogelijk gemaakt met subsidies van de burgerbegroting. Tijdens deze voormiddag konden mensen kennis maken met laptops en tablets onder de vakkundige begeleiding van vrijwilligers en 2 medewerkers van Posthof. Daarnaast lichtte de vrijwilliger Dirk met trots het hele installatieproces van de computerklas toe aan een twintigtal deelnemers en medewerkers van de stad Antwerpen en Posthof. Door dit toonmoment mochten we reeds 3 nieuwe deelnemers ontvangen voor de wekelijkse computerles.

Digikoffie

In 2016 haalden we met de burgerbegroting van het district Antwerpen nieuwe subsidies binnen in kader van meer sociaal contact. We werkten een project uit waarbij mensen in een rustige en ontspannen elkaar konden ontmoeten bij een tas koffie en tegelijkertijd ondersteuning kregen bij het verbeteren van hun digitale vaardigheden. We doopten dit project Digikoffie. Wens je graag wat meer info over ons project digikoffie?

Een plek voor @

Reeds enkele jaren organiseert Centrum Kauwenberg een wekelijkse computerles. Daarnaast bestrijden de digitale kloof met de ervaringen die tijdens deze lessen naar boven komen.

Wens je graag wat meer info over ons project een plek voor @?